T-Mobile

T-Mobile opent aanval op concurrentie met combipakket van 1Gbit …

DSL Glasvezel Mobiele Telefonie T-Mobile Telefoonproviders Thuis Diensten

T-MobileMet ingang van 29 oktober 2019, is T-Mobile van start gegaan met een prijzenoorlog alwaar het KPN en VodafoneZiggo aanvalt.

Mobiele klanten van T-Mobile kunnen in het vervolg voor € 25,00 per maand, thuis de snelst beschikbare internetverbinding krijgen. In sommige plaatsen biedt T-Mobile internetsnelheden die kunnen oplopen tot 1000Mbit/s (1Gbit/s) wanneer gebruik kan worden gemaakt van het eigen glasvezelnetwerk of van KPN NetwerkNL via de ODF-leverstraat.

Unlimited Mobiel & Vast Internet combineren

Wanneer een klant Unlimited Mobiel en vast internet combineert met het klantenvoordeel programma, betaalt deze € 25,00 voor het unlimited abonnement en de eerste 3 maanden € 25,00 voor vast internet en vast internet & TV. Na de eerste 3 maanden bedragen de kosten € 25,00 voor internet only, € 40,00 voor internet & TV en € 42,50 voor Alles-in-1.

T-Mobile breekt met het scherpe aanbod de markt voor combinatie abonnementen (mobiel & vast) open. Tot vandaag zat de Nederlandse consument gevangen in een gouden kooi. Hoge kortingen en ‘gratis’ dubbele data op het mobiele abonnement werden gecompenseerd met veel te hoge prijzen voor vast internet thuis. Hoge prijzen die door de jaarlijkse prijsverhogingen van KPN en VodafoneZiggo nota bene steeds hoger worden. Zegt T-Mobile in haar persbericht.

Een quote van Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland:
“Onze belofte dat wij heel Nederland zouden voorzien van snel internet maken wij waar. Uit en Thuis is een eenvoudig, zorgeloos aanbod dat veel goedkoper is dan dat van onze concurrenten. Met ons nieuwe combinatie abonnement rekenen wij af met beperkte databundels op je mobiel en met meer betalen voor extra snelheid bij vast internet. De consument krijgt Unlimited op zijn mobiel én het snelste mogelijke internet dat T-Mobile Thuis kan leveren ineen. We herhalen onze belofte om, behalve de inflatiecorrectie, twee jaar lang de prijzen voor vast internet niet te verhogen. Iets wat onze concurrenten afgelopen jaren wél keer op keer hebben gedaan. We blijven conventies in de markt doorbreken door onze klanten toegang te geven tot de mogelijkheden van nu. Daar staan we voor als bedrijf!“T-Mobile Uit & Thuis

Vrijdag 25 oktober

T-Mobile rept in dit persbericht niet over de nieuwe weg die het is ingeslagen wanneer het aankomt over de kwaliteit van de verbinding die huidige klanten sinds vrijdag 25 oktober ervaren. Om de concurrentiestrijd aan te gaan lijkt T-Mobile sinds de bewuste vrijdag haar verkeer via Duitsland te sturen waardoor een groot aantal klanten een (veel) slechtere verbinding ervaren. Zo ervaren mensen tijdens het kijken naar DisneyPlus geregeld haperend beeld en klagen veel klanten (Bronnen: T-Mobile & Tweakers) over nagenoeg onspeelbare multiplayer games omdat er lag (vertraging) ontstaat tussen de speler en de servers waarmee verbinding wordt gemaakt. Naast de kostenbesparing die dit voor T-Mobile oplevert, lijkt het er volgens Erik Bais van A2B Internet op dat T-Mobile op deze manier contentaanbieders als Netflix, DisneyPlus en Google ertoe over wilt halen om een overeenkomst te sluiten voor rechtstreekse peering zodat klanten van een lagere ping (latency / en dus geen wegvallende beelden) en hogere snelheid gebruik kunnen maken van de betreffende diensten.

Prijsverschil

In de eigen vergelijker van T-Mobile wordt gesproken over een aanzienlijke prijsverschil per maand. Een kanttekening is hierbij echter wel op zijn plek. Zoals hierboven al wordt medegedeeld routeert T-Mobile sinds vrijdag 25 oktober al haar verkeer via Deutsche Telekom (moederbedrijf van T-Mobile). Door deze routering bespaart T-Mobile aanzienlijke kosten maar is sprake van een zeer extreme vertraging bij gebruik van streaming diensten, gaming, VoIP en VPN diensten. Waar KPN en VodafoneZiggo hun eigen netwerken in Nederland hebben waaraan grote partijen reeds zijn verbonden, blijft T-Mobile hierin achter met de consument als gedupeerde.