Prijswijzigingen & Zenderwijzigingen KPN, Telfort & XS4ALL

DSL Glasvezel KPN Telfort Thuis Diensten XS4ALL

Net als voorgaande jaren, verhoogt KPN ook dit jaar weer haar tarieven. Ook dit maal betreft het een prijsverhoging voor nieuwe en bestaande klanten. Op het Internet en TV 4K abonnement na blijven de snelheden gelijk. De tarieven van de huidige abonnementen worden met € 1,00 verhoogd.

Niet eens met prijsverhoging
Bestaande klanten die niet akkoord gaan met de prijsstijging kunnen hiermee tot 1 juni 2019 kosteloos hun overeenkomst beëindigen. Na 1 juni 2019 loopt de overeenkomst door tot de overeengekomen periode.

Snelheidsverhoging
Het internet en TV 4K-pakket krijgt een snelheidsverhoging welke op dit moment ligt op 150/15 Mbps, de nieuwe snelheid wordt dan 200/20Mbps. Niet overal zal deze snelheidsverhoging beschikbaar zijn, klanten kunnen op https://netco-fpi-info.fourstack.nl/ kijken wat de maximum haalbare snelheid op hun adres is.

Oude abonnementen
De oude abonnementsvormen, die sinds enige tijd niet meer verkrijgbaar zijn, zullen eveneens een prijsverhoging krijgen. De prijsverhoging hierbij varieert van € 2,50 voor Alles-in-1 Instap tot € 3,50 voor Alles-in-1 Standaard. De Internet-only abonnementen krijgen beide een prijsverhoging van € 1,50.

Telfort & XS4ALL
Met de prijsverhoging bij KPN komt het vanzelfsprekend niet als verrassing dat de tarieven bij Telfort en XS4ALL eveneens verhoogd worden. Bij deze twee providers worden de prijzen met € 2,50 verhoogd.

Telefonie
Bij de drie providers gaan ook de tarieven voor het bellen omhoog. Zo wordt het beltarief verhoogd van € 0,13 naar € 0,14. Gaat ook het starttarief omhoog met 1 cent, het starttarief voor EU-landen wordt geschrapt (voorheen € 0,13) en het starttarief voor bellen naar landen buiten de EU wordt verhoogd van € 0,13 naar € 0,14.

Televisie
Ook televisie veranderd bij de drie providers. Een aantal zenders zullen verdwijnen en worden toegevoegd. Welke zenders dit zijn treft u net als alle overige informatie, aan op de website van de providers.

KPN: https://www.kpn.com/service/internet2019.htm
Telfort: https://www.telfort.nl/persoonlijk/service/wijzigingen-bij-telfort-2019.htm
XS4ALL: https://www.xs4all.nl/klant/wijzigingen-2019.htm

Concurrent T-Mobile
Net als vorig jaar, blijven bij concurrent T-Mobile de tarieven gehandhaafd waardoor T-Mobile in sommige delen van het land nog altijd een serieuze concurrent is. Zo biedt T-Mobile Thuis voor € 57,50 per maand een 750/750 Mbps snelheid aan met een “Alles-in-1” pakket waar bij KPN voor het Internet & TV Basis met een snelheid van 500/500 Mbps € 65,49 (nieuwe tarief) moet worden afgerekend. De 750/750Mbps snelheid bij T-Mobile is niet overal beschikbaar en verschilt per plaats. Middels de postcode check op de T-Mobile Thuis website kunt u er snel en makkelijk achter komen of en welke tarieven voor u van toepassing zijn.