Ziggo

VodafoneZiggo verhoogt vanaf 15 april de internetsnelheden.

Kabel Ziggo

Ziggo

Kabelaar VodafoneZiggo verhoogt vanaf 15 april de internetsnelheden van de  Start-, Compleet- en Max-pakketten en geldt voor de consumenten pakketten alsmede de zakelijke Complete, Max en Plus abonnementen.

Om van de nieuwe snelheden gebruik te maken hoeven klanten niets te doen. De snelheden worden stapsgewijs doorgevoerd waarna, na deze wijziging, het modem automatisch wordt herstart.

Klanten die niet langer willen wachten op de snelheidsverhoging kunnen vanaf 15 april af en toe zelf het modem herstarten (resetten) waarna de snelheidsverhoging actief wordt.

De nieuwe snelheden zijn alleen van toepassing op bovengenoemde pakketten. Klanten met oudere pakketten kunnen contact opnemen met Ziggo voor een nieuw verlengingsaanbod – indien men de overeenkomst heeft uitgezeten.

Bovengenoemde snelheden zijn van toepassing op apparatuur welke bekabeld zijn. Op draadloze apparaten is de kans nihil dat de genoemde snelheden worden gehaald.

Ziggo heeft tevens kenbaar gemaakt dat de snelheidsverhoging langer op zich laat wachten in gebieden waar nog analoge televisie beschikbaar is. Wanneer analoge televisie is verwijderd, komt extra bandbreedte beschikbaar die onder andere zal worden ingezet voor de snelheidsverhogingen. In 2022 zal VodafoneZiggo Docsis 3.1 aan gaan bieden waarmee snelheden tot 1Gbps tot de mogelijkheden zullen behoren.

Op dit moment wordt op diverse platformen gesuggereerd en gespeculeerd dat VodafoneZiggo deze snelheden met de komst van Docsis 3.1 zal gaan aanbieden. VodafoneZiggo doet hierover geen uitspraken daar 2022 nog ver weg is.