Ziggo GigaNet 1Gbit

VodafoneZiggo start landelijke uitrol supersnel Gigabit-internet

Kabel Thuis Diensten Ziggo

Ziggo GigaNet 1GbitMet ingang van 15 oktober 2019, start VodafoneZiggo met het aanbieden van internet met een downloadsnelheid tot wel 1Gbit/s aan zijn klanten in Utrecht-stad, Vleuten, De Meern en Nieuwegein. Hilversum volgt eind november. De landelijke uitrol gaat in 2020 verder in Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen.

Met de introductie van supersnel gigabit-internet zet VodafoneZiggo een belangrijke stap in zijn ambitie om met GigaNet – het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo – Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst.

Supersnel internet met downloadsnelheden tot 1 Gbps is bijna het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbps aansluiting in Nederland. Met 1 Gbps kunnen klanten vrijwel onbeperkt ultrahoge-resolutie 4K films en tv-programma’s bekijken, zeer grote mega-bestanden downloaden en supersnel gamen. Dit betekent bijvoorbeeld dat een HD-film van 5GB in 42 seconden binnenloopt in vergelijking met ruim 7 minuten via een gemiddelde verbinding.

VodafoneZiggo is in staat om zijn vaste (Ziggo) netwerk in Nederland in twee jaar naar 1 gigabit downloadsnelheden te transformeren zonder ongemak voor de samenleving en in de woonomgeving. De voorbereidingen hiervoor vinden al enige jaren plaats. Het bedrijf heeft met zijn GigaNet een eigen landelijk hoofdnetwerk van ruim 40.000 km glasvezel. Zo gaat gemiddeld 97 procent van het internetsignaal via glas en 3 procent via coaxkabel naar de klant.

VodafoneZiggo levert de Giga-verbinding in combinatie met de DOCSIS3.1 kabelmodems van CommScope (TG3492LG) en Ubee Interactive (UBC1318ZG).