DELTA

DELTA investeert 100 miljoen in Zeeuws glasvezelnetwerk

Delta Glasvezel Kabel Thuis Diensten

DELTAIn januari start DELTA met het aanleggen van glasvezel in Zeeland. Op dit moment is DELTA al druk bezig met het verglazen van bedrijventerreinen, aldus directeur Marco Visser. Ook nieuwbouwwoningen worden voorzien van glasvezel, maar vanaf januari starten we ook met de aanleg van glasvezel naar bestaande woningen.

DELTA biedt al enige tijd downloadsnelheden tot 1Gbit/s en 40Mbit/s upload via de kabel, in het eerste kwartaal van 2020 zal de upload worden verhoogd naar 100Mbit/s. De provider kan daarmee de komende jaren in de behoefte van klanten voorzien.

De reden dat DELTA vanaf januari 2020 start met het aanleggen is doordat het bedrijf 100 miljoen euro investeert in het Zeeuwse glasvezelnetwerk. Het bedrijf kan niet achterblijven met glasvezel, glasvezel is toekomstbestendig, ondanks dat wij op dit moment koploper zijn met ons kabel netwerk.

Mogelijk doelt Visser op Ziggo, die pas sinds 15 oktober 2019, in de gemeentes Utrecht en Nieuwegein ā€“ meerdere plaatsen volgen later, gebruik is gaan maken van Docsis 3.1, welke hoge snelheden via de kabel biedt.