T-Mobile

T-Mobile eerste Nederlandse provider met e-sim ondersteuning voor particulieren en bedrijven

Nieuws T-Mobile Telefoonproviders

T-MobileT-Mobile introduceert woensdag ( 21 augustus 2019 ) e-sim; T-Mobile, de eerste Nederlandse provider met e-sim ondersteuning voor particulieren en bedrijven.

Een e-sim is een digitale simkaart waardoor het plastic simkaartje meer nodig is.

Op dit moment worden alleen de iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPad Pro en iPad Air ondersteund. Er zijn ook andere merken die telefoons met e-sim aanbieden, zoals Google met de Pixel 2 en Pixel 3. Deze telefoons zijn op dit moment niet in Nederland verkrijgbaar. Naar verwachting zullen er de komende tijd steeds meer merken bijkomen die e-sim gaan ondersteunen.

De voordelen van e-sim
– Smartphonefabrikanten hoeven straks in een toestel geen ruimte meer over te houden voor een simkaartslot.
– Wisselen van abonnement wordt nog makkelijker.
– U kunt uw simkaart niet kwijtraken.
– Mogelijk om meerdere abonnementen aan uw e-sim te koppelen.
– Zakelijk én een privé nummer op één mobiele telefoon.

Gratis voor nieuwe klanten, € 5,09 voor bestaande klanten
Klanten van T-Mobile die al een abonnement hebben met de oude plastic simkaart, kunnen voor € 5,09 een e-sim aanvragen. Nieuwe abonnees betalen geen extra kosten.

Nieuwe e-sim aanvragen?
Twee keer per jaar kunnen klanten gratis een nieuwe e-sim aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld makkelijk zijn wanneer men een nieuwe telefoon koopt, de huidige telefoon defect is en de vervangende telefoon e-sim ondersteuning heeft etc.

Telefoon met e-sim ondersteuning kapot?
Wanneer uw telefoon kapot is, is het wel moeilijker om weer te zorgen dat u weer bereikbaar bent. Niemand heeft vooralsnog een reserve (oude) telefoon in de lade liggen met e-sim ondersteuning. U zult dus naar de dichtstbijzijnde T-Mobile winkel moeten gaan voor een losse simkaart die u in een reserve (oude) telefoon kunt stoppen. Het is eventueel mogelijk telefonisch of via My T-Mobile een nieuwe simkaart te bestellen. Een andere mogelijkheid is om een nieuwe telefoon met e-sim ondersteuning te kopen. Het snel ‘even’ vervangen van de telefoon (met een die nog in de lade ligt) behoort met e-sim tot het verleden.

Hoe u e-sim kunt activeren?
Als u een abonnement met e-sim afsluit bij T-Mobile dan ontvangt u een QR-code. Met deze QR-code download U het e-sim profiel op de telefoon. Heeft U een nieuw abonnement afgesloten, dan wordt de e-sim automatisch geactiveerd. Heeft u uw abonnement verlengd of vervangt U de plastic simkaart voor een e-sim, dan moet de e-sim geactiveerd worden in My T-Mobile.

Andere providers
Wanneer andere providers als KPN en Vodafone met eSIM ondersteuning gaan komen is nog onbekend. Ook is nog niet bekend of virtuele providers welke gebruik maken van het T-Mobile Netwerk, op korte termijn eSIM gaan ondersteunen.

 

Meer informatie omtrent de T-Mobile e-sim leest u op de website van T-Mobile.