KPN

KPN wijzigt vast en mobiel proposities mobiele telefonie, internet, tv en bellen

DSL Glasvezel KPN Mobiele Telefonie Nieuws Telefoonproviders Thuis Diensten

KPNKPN heeft met ingang van vandaag haar propositie voor vaste en mobiele diensten aangepast. Onder de nieuwe naam “Hussel” worden zowel mobiele als vaste diensten aangeboden.

Mobiel
Het eerste dat opvalt bij mobiele telefoonabonnementen is dat KPN ervoor heeft gekozen om naast de contractduur van 1 en 2 jaar, ook een maandelijks opzegbare optie aan te bieden.

Mensen die kiezen voor een abonnement dat maandelijks opzegbaar is, betalen dan wel € 2,50 per maand extra.

Ook lijkt KPN een onbeperkt data abonnement (€ 36,00 per maand voor Unlimited data & Bellen/sms) aan te zijn gaan bieden, het nadeel hierbij is echter wel dat de Unlimited Data alleen verkrijgbaar is in combinatie met de Thuis diensten.

Thuis Diensten
Ook de Thuis Diensten kennen wat veranderingen. Zo is er niet langer sprake van aparte pagina’s voor internet, internet + TV, internet + TV 4K maar wordt dit stukken overzichtelijker aangeboden op één pagina.

Het eerste dat hier opvalt is dat de snelheden van glasvezel internet ongewijzigd zijn, daarnaast is het ook nu mogelijk om te kiezen voor een overeenkomst dat maandelijks opzegbaar is. De maandelijks opzegbare overeenkomst kent echter wel een meerprijs van € 3,00 per maand!

Tevens is er met ingang van KPN “Hussel” een extra optie toegevoegd welke de naam “Tech Desk” draagt. “Tech Desk is dé plek waar je terecht kunt met al je specifieke technische vragen.” aldus KPN. Veel mensen vragen zich af of met de “Tech Desk” de klantenservice van XS4ALL wordt bedoeld (die op termijn op zal gaan in KPN). De kosten van de Tech Desk bedragen € 5,00 per maand!

Wie vanaf nu kiest voor KPN Thuis bestaande uit internet en televisie en daarbij 2 ontvangers kiest, krijgt nu bij 2-ontvangers *gratis* het opnemen pakket wat normaalgesproken € 4,99 per maand kost. Wie de televisie zenders ook nog in 4K wilt zien betaalt € 2,50 per maand extra.

De prijzen lijken in sommige gevallen ook lager uit te vallen, betaalde men eerst voor een 200/200Mbit glasvezel aansluiting inclusief televisie een bedrag van € 62,50, vanaf nu lijkt dit € 2,50 goedkoper uit te vallen. Tevens is ook de prijs van het Plus Pakket! verlaagd van € 10,00 naar € 6,99 per maand.

Conclusie
Over het algemeen lijkt KPN een goede zet te hebben gemaakt als we kijken naar het Thuis-aanbod. Alles is nu modulair opgebouwd en de klant kan specifiek kiezen voor aanvullende opties. Ondanks deze wijzigingen en enkele prijsverlagingen, is KPN nog altijd één van de duurdere providers voor thuis en/of mobiel!

Wie Thuis en mobiel combineert, zal snel zien dat de prijs van het mobiele Unlimited Data abonnement welke € 36,00 per maand kost € 11,00 duurder is in tegenstelling tot T-Mobile wanneer men het Unlimited Data abonnement daar kiest in combinatie met meerdere T-Mobile Thuis en/of mobiel diensten.