KPN

Vrije modemkeuze… nu beschikbaar bij KPN

DSL Glasvezel KPN Nieuws Thuis Diensten

KPNInternetprovider KPN heeft vandaag aangekondigd dat klanten zelf het modem voor hun thuis-diensten kunnen kiezen als vervanger voor de ExperiaBox. De provider heeft een informatiepagina online gezet met daarbij de technische eisen, instellingen en een (verkote) handleiding.

Klanten die een eigen modem willen gebruiken, moeten met enkele zaken rekening houden. Het modem moet VLAN-ondersteuning bieden. En aan minimum-specificaties voldoen. Bij het gebruik van een eigen modem biedt KPN geen installatiemonteur en kan het bedrijf niet op afstand de internetverbinding testen en optimaliseren.

Experiabox
De experiabox is het modem welke KPN standaard levert bij al haar thuis-diensten. Op dit modem wordt de televisie en telefoon aangesloten en kan men bekabeld of via wifi gebruik maken van internet. De experiabox biedt tevens de mogelijkheid om Snelle internet Buitengebied en FON (Hotspots) te gebruiken. In dit laatste geval wordt de internetverbinding thuis gedeeld met andere KPN- & FON klanten en kan de klant ook elders gebruik maken van de betreffende KPN- / FON Hotspots.

Experiabox versus eigen modem
Bij gebruik van een eigen modem zijn de twee features Sneller Internet Buitengebied en FON niet beschikbaar. De gewone klantenservice biedt daarnaast geen (technische) ondersteuning bij eventuele storingen of problemen. Hiervoor moeten klanten dus wel de extra (optionele) mogelijkheid “Techdesk” afnemen.

Telefonie
KPN stelt met de invoering van de eigen modem keuze vanaf heden ook de telefonie (VoIP/SIP) gegevens beschikbaar. Op de informatiepagina van KPN staat vermeld hoe de klant dit kan instellen.

FRITZ!Box
KPN blijft zijn Experia Box in bruikleen leveren, ook als klanten aangeven een eigen modem te willen inzetten. Daarnaast komt er een optie om een FritzBox te huren, voor een meerprijs van 7,49 euro per maand.