Corona

Providers nemen maatregelen vanwege Coronavirus (COVID19) | UpdateD

Mobiele Telefonie Nieuws Thuis Diensten

CoronaIn verband met het coronavirus (COVID-19) hebben providers KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo een aantal maatregelen genomen.


KPN

KPN kondigde zondag 15 maart aan haar winkels in Noord-Brabant en enkele winkels verspreid door het hele land te sluiten. Inmiddels is deze berichtgeving aangepast en heeft het besloten “alle” winkels in Nederland te sluiten. Uit het bericht op de website van KPN valt op te maken dat KPN ernaar streeft om op 20 maart 16 winkels te openen. De overige winkels zullen gesloten blijven tot in ieder geval 6 april.

Monteurs zullen vanaf woensdag 18 maart alleen nog bij urgente storingsmeldingen ter plaatse gaan.

KPN Mobiel | KPN Thuis | Persbericht

T-Mobile
T-Mobile had de door de overheid geadviseerde maatregelen al vrij snel doorgevoerd. Op maandag 17 maart heeft T-Mobile echter te kennen gegeven al haar fysieke winkels met ingang van woensdag 18 maart tot en met in ieder geval 6 april te sluiten.

T-Mobile heeft te kennen gegevens dat monteurs van Guidion vooralsnog bij klanten thuis komen. Hierbij worden vanzelfsprekend wel alle RIVM-maatregelen in acht genomen. Monteurs die verkouden zijn moeten thuis blijven. Overigens geldt de komst van de monteur alleen bij het opleveren van de verbinding of wanneer de diensten echt niet functioneren.

T-Mobile klantenservice medewerkers werken zoveel mogelijk thuis.

T-Mobile Mobiel | T-Mobile Thuis | Persbericht

VodafoneZiggo
Vodafone heeft te kennen gegeven dat het alle fysieke open zou laten en klanten die een winkel wilden bezoeken op Google Maps konden zien of het filiaal welke ze willen bezoeken geopend is. Op dinsdag 17 maart heeft VodafoneZiggo aangegeven ook haar winkels allemaal te sluiten.

Voor Ziggo geldt dat alle geplande onderhoud tot nader orde is opgeschort. Enkel noodzakelijk onderhoud wordt gedaan wat essentieel is voor de continuïteit en capaciteit van het netwerk. Voor het verhelpen van een storing waarbij het noodzakelijk is om in een woning of bedrijf te zijn, houden monteurs de nodige voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen aan, zoals geen handen schudden.

Vodafone Mobiel | Ziggo Thuis | Persbericht Vodafone | Berichtgeving Ziggo | Berichtgeving VodafoneZiggo

Bij alle providers geldt dat voldoende capaciteit beschikbaar is. Thuiswerken en thuisonderwijs zouden hierdoor ongestoord moeten functioneren. Vanzelfsprekend kunt u voor meer informatie terecht op de websites of de forums van de betreffende providers. Voor meer informatie over het Coronavirus (COVID-19) kunt u zich wenden tot Overheidsinfo Coronavirus 0800-1351.