Nieuwe Vodafone abonnementen: meer data, 5G ready en Unlimited

Nieuws Vodafone

VodafoneVodafone is maandag begonnen met het aanbieden van nieuwe mobiele abonnementen, waaronder het Red Unlimited-abonnement. Daarmee krijgen gebruikers toegang tot onbeperkt mobiel internet.

Na T-Mobile en KPN, is ook Vodafone nu begonnen met het aanbieden van mobiele abonnementen met onbeperkt dataverkeer. KPN startte vanaf 2 december 2019 met het aanbieden van een onbeperkt mobiele data abonnement, toen al gaven wij aan dat het niet lang meer zou duren alvorens Vodafone hier ook mee zou komen.

Met de komst van Unlimited data, zijn alle Red (Pro) abonnementen direct 5G-Ready. Dit houdt in dat, zodra Vodafone 5G uitrolt, dit direct beschikbaar is voor klanten die een 5G-Ready abonnement afnemen. “Alle nieuwe en bestaande Vodafone Red klanten krijgen automatisch 5G in hun abonnement en kunnen dit, zodra 5G later dit jaar beschikbaar is, direct gebruiken.” Aldus Vodafone in haar persbericht.

Het nieuwe Red Unlimited abonnement biedt net als T-Mobile en KPN, 5GB dataverkeer per dag. Na het verbruiken van 5GB, kan de klant deze steeds kosteloos met 1GB ophogen. In tegenstelling tot T-Mobile en KPN, biedt Vodafone de mogelijkheid om 25GB per maand data om buiten Nederland te gebruiken. Tevens biedt het Onbeperkt bellen en SMS’en van Nederland naar andere Europese landen.

Het is bij Vodafone Red Unlimited net als bij T-Mobile Go Unlimited, overigens niet mogelijk om data te delen met andere leden binnen het gezin. Alleen KPN biedt deze mogelijkheid.

Naast de introductie van dit nieuwe abonnement, zijn tevens de bestaande abonnementskosten gewijzigd. Opvallend hierbij is dat de prijzen van abonnementen tot en met het Red abonnement zijn gestegen en de data-bundels zijn opgehoogd. Het Red Together abonnement is hierbij het enige abonnement waarbij de data kan worden gedeeld met overige mensen binnen het gezin.

  Data Oud Prijs Oud Data Nieuw Prijs Nieuw
Start M 500MB € 11,50 1GB € 12,50
Start L 1GB € 13,50 2GB € 15,50
Start XL 2GB € 17,50 3GB € 18,50
Red Essential 5GB € 25,00 10GB € 27,00
Red 15GB € 30,00 20GB € 31,00
Red Together 40GB € 35,00 50GB € 35,00
Red Unlimited     Unlimited € 40,00

Prijs op basis van 24-maanden (2-jaar) exclusief Ziggo abonnement.