Google Chrome waarschuwt nu als uw wachtwoord gestolen is

ProviderLijst

Google ChromeGoogle heeft een update uitgebracht voor Chrome waarbij het versienummer 79.0.3945.79 heeft meegekregen. De nieuwe update heeft een nieuwe functionaliteit meegekregen waarbij gebruikers worden gewaarschuwd als hun gebruikersnaam en wachtwoord zijn gelijkt.

De functionaliteit werd tot voor kort aangeboden met een losse extensie die gebruikers zelf moesten installeren. Met de nieuwe update van Google Chrome is deze functionaliteit ingebouwd. Door middel van een unieke code (genaamd een hash) wordt gekeken of de combinatie van gebruikersnaam en het wachtwoord al eens eerder is opgedoken in gepubliceerde databases van gehackte websites zoals OVH, EpicBot, LinkedIn, Yahoo, WHMCS, Moneybookers en vele anderen.

Overigens, via website HaveIBeenPwned, kunt u erachter komen of er iets van uw gegevens gelekt is. Op dezelfde website wordt tevens een mogelijkheid geboden om automatisch een e-mail te krijgen wanneer uw gegevens in de toekomst in een database worden aangetroffen.

Next Post

KPN speelt voor kerstman met hoge kortingen en meer acties...

De afgelopen jaren speelde KPN al voor kerstman, ook in 2019 is dit niet veel anders. Voorgaande jaren kregen KPN Mobiel klanten extra mobiele data voor de hele maand December, kreeg men bij KPN Vast een aantal films welke in de maand December gratis kon kijken en waren er soms […]
KPN